top of page
Søg
  • Forfatters billedeMichelle

Heste velfærd

Opdateret: 23. apr. 2021

Vi går op i hestevelfærd! Forskningen viser, at hvis heste får lov til at være på store nok områder 24/7, så går de mellem 12 og 14 km på et døgn. Heste er fysiologisk bygget til at leve i naturen. Men det er deres sind også- det er simpelthen det bedste og det sundeste for dem. De har brug for at bevæge sig meget, for at bruge deres krop, ben og hove udvikles og vedligeholdes bedst muligt.


Fysisk betyder det, at heste der holdes så tæt på deres naturlige liv som muligt, som regel er meget sundere. Deres immunforsvar er bedre, deres hove er sundere og stærkere, deres ben er sundere og stærkere- deres led bliver brugt som de skal. Deres fordøjelse er bedre. Deres hårlag er bedre, og ud over alt dette: deres sind er langt mere i ballance.


Vores heste går på store naturområder med græs og forskelligt terræn, med randeneplanting, men også massevis af træer og krat de kan gå ind i, klø sig på, tygge på og stå i læ i. Vores heste går på disse store områder hele året, og kommer altså ikke på små jordfolde om vinteren. Og vores heste går såvidt muligt ude døgnet rundt. Og dem som er nødt til at komme ind og sove om natten pga. race og vejr og årstid, de er kun inde så få timer som muligt, og så få måneder om året som muligt.


Vi har ikke altid haft de fantastiske muligheder. Vores heste har også været opstaldet. Men efter vi flyttede dem i september sidste år, har vores heste ændret sig markant:


De fik runde maver af græsset om sommeren og af høet, når der ikke mere var græs, da de var opstaldet. Det ser vi ikke mere. De har ændret sig til at være godt i stand men muskuløse og uden store maver.


Det vi også har set er, at alle heste er i en helt anden harmoni. Selv de store lidt mere varme heste, er slet ikke så opmærksomme/varme hverken i håndtering eller på tur. De er meget mere harmoniske og rolige.


Jeg synes egentlig altid vores heste har været glade, men de er nu gladere. Det er virkelig fantastisk at se, hvad det kan gøre ved hestene, at de får forhold, der minder så meget som muligt om det, de er beregnet til.


Vores holdning er jo, at vores heste skal forstås ud fra dem de er og det de stammer fra. Det gælder måden de passes og holdes på, men det gælder bestemt også for måden vi arbejder med dem på.


12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

OBS

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page