top of page
Søg
  • Forfatters billedeMichelle

De gode snakke

Der er forsket en del i hestens sprog og kropssprog, det samme er der i menneskets. Men der er også forsket i hestenes sprog og kropssprog i forhold til menneskets.


Det man har fundet ud at er, at heste kan aflæse mennesker, både i kropssprog og i betoninger/stemninger i sproget/vores tale. Heste kan faktiske aflæse helt ned i detaljer i vores mimik i ansigtet. Ligesom de kan mærke selv de stemninger og følelser vi er i, som vi ikke engang selv er bevidste om.

Derfor giver det fint mening, at mange af os taler meget til vores heste, eller bare er sammen med dem mens vi tænker sammen, for disse stemninger opfanges også.

Det giver også rigtig god mening, at vi ofte føler at hesten forstår!


Mange af os kan måske huske, da vi som unge piger fortalte hesten om alle de udfordringer vores liv bød på, når vi var kede af noget, eller betroede dem vores dybeste hemmeligheder, og følte os anerkendte, sete og forstået som aldrig før.

Det følte vi, fordi sådan var det ! De forstod! Helt intuitivt har vi i generationer søgt dem og de os, og vi har helt intuitivt betroet dem vores tillid.


Hele scenariet gælder også omvendt. Hvis vi vil lytte/læse dem, fortæller vores heste os mindst lige så meget. Ligesom med mennesker er nogle heste mere tydelige end andre, men de fortæller alle hvordan de har det, og hvad de mærker fra os.


Jeg har mange snakke med mine heste. Både under træning, når vi skal have en fælles forståelse af, hvor vi er på vej hen. Men også når jeg ved, at de har noget på spil, fortæller de har ondt, at de er bange, føler sig pressede, er utrygge eller andet.


Denne smukke solskinsaften var det Hrafnar, der havde brug for en snak.


89 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page